Květákové krokety
Ingredience
- syrový květák: 150 g
- vařené brambory: 150 g
- malé vejce: 1 ks
- hrubá mouka: 100 g
- prášek do pečiva: 1 KL
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- vejce, mléko a strouhanka na obalení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Květákové krokety - recept
Uvařené a vychladlé brambory i syrový květák nastrouháme najemno. Přidáme vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto na květákové krokety. Podle konzistence můžeme přisypávat mouku. Hmota by měla být dobře tvarovatelná a držet pohromadě. Rukama tvoříme podlouhlé válečky.
Květákové krokety namáčíme do osoleného vajíčka zředěného trochou mléka a obalujeme ve strouhance. Smažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova ze všech stran. Hotové krokety odkládáme na papírovou utěrku, která vysaje přebytečný tuk.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.