Konfitovaný králík
Ingredience
- králík: 800 g
- kůra z citrónu: 1 ks
- mořská sůl: 1 PL
- rozmarýn - snítka: 4 ks
- česnek - stroužky: 10 ks
- olivový olej: 500 ml
- rostlinný olej: 500 ml
- nové koření: 10 ks
- celý pepř: 12 ks
- bobkový list: 4 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Konfitovaný králík – recept
Omytého králíka naporcujeme a osolíme. Přidáme citrónovou kůru, polovinu prolisovaného česneku, rozmarýnu a koření. Přikryjeme fólií a dáme do lednice nejlépe přes noc marinovat. Druhý den králíka opláchneme od soli a dáme do pekáče. Přidáme druhou polovinu česneku, rozmarýnu a koření. Zalijeme rostlinným a olivovým olejem, přikryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 130 ˚C konfitovat na 3 - 4 hodiny.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.