

























Pórková pomazánka
Ingredience
- tvaroh: 125 g
- řecký jogurt: 2 PL
- pórek dle chuti
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pórek nakrájíme, smícháme s tvarohem a řeckým jogurtem, podle chuti osolíme. Pak dáme odležet na několik hodin do lednice. Syrová cibulová zelenina může některým lidem působit zažívací problémy, proto je dobré ji nejdříve před použitím spařit horkou vodou. Necháme ji okapat, pak ji propláchneme studenou vodou a dáme vychladnout. Jakmile zchladne, můžeme zamíchat s tvarohem a jogurtem.
Pórková pomazánka se podává k pečivu nebo také jako dip k syrové, na proužky nakrájené, zelenině.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Vejce uvaříme natvrdo. Ricottu smícháme se solí, špetkou pepře, hořčicí a nadrobno nakrájenou pažitkou. Přidáme na malé kousky nakrájená vejce. Konzistenci pomazánky doladíme přidáním zakysané smetany. Nakonec…
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Smícháme máslo, majonézu, hořčici, kečup, nastrouhaný salám a okurky, nadrobno nakrájenou cibulku, podle chuti…
Salátovou okurku si oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do připraveného hrnce, který jsme si vytřeli stroužkem česneku. Pak si nasekáme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
to není houbová polévka to je bramboračka. Moje maminka dávala jen brambory, houby koření a jíšku <br> <br>
Za mě je postup v článku k zavařování masa a hotových jídel v pořádku. Vždycky se zavařovalo na dvakrát. Jedno...
Vždycky jsem chtěla běhat po lesních cestách, ale kořeny, kameny a nerovnosti mi dávaly zabrat. Po každém běhu...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Jednodušší už to být nemůže. Veškeré ingredience na zálivku dáme do zavařovací sklenice, uzavřeme víčkem a…
Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm dozlatova orestujeme. Přidáme mleté…
Brambory uvaříme ve slupce. Steak z tuňáka potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a důkladně zakápneme šťávou…
Mletý mák smícháme s cukrem a zalijeme litrem horké vody. Necháme odstát minimálně 3 hodiny, ale čím déle, tím…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.