Segedínský guláš
Ingredience
- vepřové maso: 250 g
- kysané zelí: 300 g
- cibule: 1 ks
- zakysaná smetana: 100 ml
- hladká mouka: 1 PL
- sádlo: 2 PL
- sůl
- sladká paprika
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Segedínský guláš – recept
Cibuli nakrájíme na kostičky a na jedné lžíci sádla osmažíme dotmava. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso,necháme zatáhnout a vmícháme mletou papriku. Podlijeme vodou a dusíme skoro do měkka. Na zbylém sádle mezitím podusíme doměkka zelí s troškou šťávy ze zelí. Hotové zelí přidáme k masu a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Dochutíme a dusíme vše do měkka.
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.