Kuřecí maso na houbách
Ingredience
- kuřecí prsa: 2 ks
- malá cibule: 1 ks
- čerstvé nebo mražené houby: 150 g
- masový vývar: 150 ml
- sádlo: 1 PL
- hladká mouka: 1 PL
- petrželka
- sůl
- pepř
- drcený kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí maso na houbách - recept
Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky nebo naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozehřátém sádle z obou stran. Maso odložíme na teplé místo a ve výpeku zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme 5 minut. Vrátíme maso, zalijeme horkým vývarem, přidáme mouku, kterou jsme rozmíchali ve vodě, a povaříme 15 - 20 minut. Nakonec posypeme kuřecí maso na houbách čerstvou petrželkou.
Kuřecí maso na houbách podáváme s rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.