Karamelizovaná cibule
Ingredience
- menší cibule: 4 ks
- máslo: 1 PL
- cukr krupice: 1 PL
- citrónová šťáva: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Karamelizovaná cibule - recept
V hlubší pánvi necháme při mírné teplotě rozpustit cukr. Jakmile začne chytat žlutou barvu, přidáme máslo a necháme ho za stálého míchání rozpustit. Přídáme oloupané cibule rozkrojené na poloviny a 5 minut restujeme (stále mícháme). Zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vody a zakryté dusíme doměkka. Odkryjeme, necháme ještě odpařit tekutinu a podáváme.
Karamelizovaná cibule se výborně hodí jako příloha k masu, rybě nebo pro ozvláštnění salátu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.