Domácí gnocchi se sýrovou omáčkou
Ingredience
- brambory moučné: 250 g
- hladká mouka: 125 g
- sůl: 1 KL
- smetana na vaření: 300 ml
- tavený sýr: 100 g
- tvrdý sýr: 50 g
- niva: 50 g
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí gnocchi se sýrovou omáčkou – recept
Brambory uvaříme, oloupeme a propasírujeme nebo nastrouháme na struhadle. K bramborám přidáme sůl a mouku a těsto zpracováváme, dokud není vláčné. Z těsta tvarujeme válečky asi 2 cm tlusté, ze kterých odkrajujeme kousky a tvoříme gnocchi, které odkládáme na pomoučenou plochu. Do vysokého hrnce s osolenou vroucí vodou dáme gnocchi vařit a vyndáváme je, když vyplavou na hladinu.
Na sýrovou omáčku ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní tavený sýr, nastrouhaný tvrdý sýr a nakrájenou nivu. Podle potřeby osolíme (díky sýrům často není potřeba) a opepříme. Do hotové omáčky přidáme gnocchi.
Gnocchi se sýrovou omáčkou podáváme ozdobené nasekanou petrželkou nebo bazalkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.