Briam
Ingredience
- cuketa: 1 ks
- větší brambor: 1 ks
- paprika: 1 ks
- česnek: 1 stroužek
- olivový olej dle potřeby
- malá červená cibule: 1 ks
- cherry rajčata dle chuti
- řecká bylinková směs dle chuti
- sůl a pepř dle chuti
- ovčí sýr dle chuti
- citronová šťáva dle chuti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Briam – recept
Nejprve si oloupejte brambory, omyjte je a naplátkujte. Následně omyjte cuketu, očistěte ji od konců a též nakrájejte na plátky. Rajčata omyjte a přepulte. Papriku očistěte od semínek, omyjte a pokrájejte na tenčí proužky společně s loupanou cibulí. Česnekové stroužky rozčtvrťte. Nyní si k ruce vezměte zapékací misku a vytřete ji olivovým olejem. Na dno vyskládejte pár plátků brambor a na ně navrstvěte cuketu, rajčata, cibuli, papriku a česnek. Vše posypejte bylinkovou směsí, pokapejte šťávou z citronu, posolte dle preferencí, zakápněte řádně olivovým olejem, přikryjte alobalem a dejte péct do trouby na hodinu a půl při teplotě 185 až 190 °C. Po uplynutí doby pečení pokrm vyjměte, odkryjte, posypejte sýrem a dopékejte zhruba 15 až 20 minut. Hotový Briam podávejte teplý jako hlavní chod nebo přílohu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.