Gnocchi se špenátem
Ingredience
- moučné brambory: 500 g
- vejce: 1 ks
- hladká mouka: 150 g
- čerstvý špenát: 1 balení
- smetana ke šlehání: 100 ml
- stroužky česneku: 2 ks
- parmazán
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Gnocchi se špenátem - recept
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka (asi 10 - 15 minut podle velikosti brambor). Ještě horké brambory oloupeme a umeleme v mlýnku nebo rozmačkáme vidličkou. Smícháme brambory, rozšlehané vejce a mouku podle potřeby. Mouku raději přidáváme po částech, až vznikne hladké, nelepivé a měkké těsto. Pracovat bychom měli rychle a bez zbytečného hnětení, které způsobí, že noky budou tuhé.
Z bramborového těsta vyválíme úzké válečky, které rozkrájíme na gnocchi. Ve větším hrnci necháme vařit osolenou vodu a gnocchi do ní vložíme. Gnochci vaříme asi 2 minuty. Hotové jsou, pokud vyplavou na hladinu. Vybereme je cedníkem a ihned podáváme.
Na troše oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájený česnek, přidáme špenát, trochu soli a pepře a necháme špenát "zvadnout". přilijeme smetanu a necháme zredukovat asi na polovinu. Omáčkou přelijeme hotové gnocchi.
Gnocchi se špenátem můžeme na závěr posypat hoblinkami parmazánu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.