Špecle se sýrovou omáčkou
Ingredience
- špecle: 250 g
- smetana na šlehání 33%: 200 ml
- sýr (gouda, eidam, gorgonzola, niva,...): 200 g
- cibule: 1 ks
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Špecle se sýrovou omáčkou – recept
Špecle uvaříme podle návodu nebo si je připravíme podle receptu na špecle.
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Přilijeme smetanu, přivedeme ji k varu, přidáme nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit. Omáčku vaříme, dokud nezhoustne, poté ji dochutíme solí (některé sýry jsou dost slané, takže není třeba solit), pepřem a muškátovým oříškem. Hotové špecle přelijeme sýrovou omáčkou.
Špecle se sýrovou omáčkou můžeme ozdobit osmahnutou anglickou slaninou, cibulkou a nasekanou petrželkou.
Pokud bychom chtěli smetanu nahradit mlékem, použijeme na zahuštění omáčky trochu taveného sýra.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.