Špecle (Spätzle)
Ingredience
- hladká mouka: 250 g
- vejce: 2 ks
- máslo: 1 PL
- sůl: 1 KL
- minerální voda
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Špecle (Spätzle) - recept
Smícháme mouku, vejce a sůl a do směsi přidáme tolik minerální vody, až získáme hladké, pevné a vláčné těsto na špecle. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Špecle tvoříme buď pomocí struhadla, děrovaného cedníku, haluškovače nebo je jednoduše z těsta natrháme lžící rovnou do vroucí vody.
Špecle jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na pánvi necháme rozehřát máslo, přidáme špecle, promícháme a prohřejeme.
Německé špecle se hodí jako příloha k masu s různými omáčkami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.