Pekingská polévka
Ingredience
- kuřecí prsa: 250 g
- kuřecí skelet: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- houby shitake: 2 ks
- bambusové výhonky: 2 PL
- vejce: 1 ks
- sójové klíčky: 2 PL
- sójová omáčka: 1 PL
- bramborový škrob: 1 PL
- malá chilli paprička: 1 ks
- rýžový ocet: 1 KL
- jarní cibulka: 1 ks
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pekingská polévka - recept
Kuřecí prsa a kuřecí skelet vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a uvaříme, až je maso úplně měkké. Vývar i maso použijeme na polévku. Maso nakrájíme na menší kousky, mrkev, bambusové výhonky a houby na nudličky.
Na rozehřátém oleji orestujeme mrkev, bambusové výhonky a houby, přidáme kuřecí maso a zalijeme vývarem (na 2 porce asi 500 - 600 ml). Přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek, ocet, klíčky, sójovou omáčku a povaříme asi 10 minut.
Bramborový škrob rozmícháme s trochou vody a nalijeme do polévky, která se takto mírně zahustí. Nakonec přidáme rozšlehané vejce a už jen necháme za stálého míchání srazit.
Pekingská polévka se může podávat posypaná nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.