Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí celozrnné bagety Přílohy
27. 03. 2020 Přečteno: 10048x

Domácí celozrnné bagety

Ingredience
- +
  • Na 6 baget:
  • celozrnná mouka: 200 g
  • hladká mouka: 150 g
  • žitná mouka: 50 g
  • voda: 250 ml
  • čerstvé droždí: 25 g
  • olej: 2 PL
  • ocet: 1 PL
  • sůl: 2 KL
  • cukr: 1 KL
  • vejce: 1 ks
  • kmín na posypání 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Domácí celozrnné bagety - recept

Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut. Mezitím si smícháme všechny mouky a sůl. Do mísy s kváskem přidáme ocet a olej. Postupně zapracováváme mouku a hněteme hladké těsto. Necháme asi 30 minut kynout na teplém místě pod utěrkou. Poté si na pomoučené ploše vytvarujeme z těsta bagety, vložíme je do vymazané formy na bagety a necháme ještě chvilku nakynout.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Domácí celozrnné bagety potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem (nebo oblíbenými semínky, bylinkami, solí) a pečeme asi 20 minut. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 49 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-francouzska-bageta.jpg Přílohy

Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod…

domaci-zitne-bagety.jpg Přílohy

Domácí žitné bagety

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky, práškem do pečiva, solí a kmínem. Všechny suroviny smícháme. Pokud by těsto bylo příliš řídké,…

zapecene-bagety-s-rajcaty.jpg Přílohy

Zapečené bagety s rajčaty

Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky.…

rillettes-rijet-z-veproveho-masa.jpg Přílohy

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se silnějším dnem necháme pozvolna škvařit sádlo při nízké teplotě. Občas promícháme. Jakmile sádlo…

Tip na recept

Krůtí stehna na zelenině

Krůtí stehna na zelenině

Mrkev a petržel nakrájíme na kostky, petrželku a majoránku nasekáme najemno. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Omytá a očištěná krůtí stehna na troše oleje opražíme na pánvi ze všech stran a v pánvi s výpekem…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Salát Caprese s olivami

Saláty: Salát Caprese s olivami

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na tenká kolečka nakrájíme i mozarellu, kterou klademe na talíř střídavě s…

Bliny neboli ruské lívance

Hlavní jídla: Bliny neboli ruské lívance

V teplém mléce rozmícháme droždí, přidáme hladkou mouku a cukr, pořádně rozmícháme a necháme pod utěrkou v teple…