Pečená vepřová plec na rozmarýnu
Ingredience
- vepřová plec vcelku: 400 g
- snítka rozmarýnu: 1 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 6 ks
- bobkový list: 2 ks
- bylinkové máslo: 2 PL
- sádlo: 1 PL
- sůl
- pepř
- drcený kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečená vepřová plec na rozmarýnu - recept
Vepřovou plec omyjeme, osušíme, ze všech stran potřeme změklým bylinkovým máslem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Pekáček vymažeme sádlem, dno poklademe nahrubo nakrájenou cibulí, přidáme bobkový list, neoloupaný česnek a polovinu snítky rozmarýnu (malou snítku můžeme dát celou). Na cibuli položíme maso, posypeme zbytkem rozmarýnu, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme na 190 °C asi 1 hodinu. Odkryté dopečeme na 220 °C dozlatova asi 15 - 20 minut.
Z výpeku odstraníme rozmarýn, česnek, bobkové listy a šťávu rozmixujeme dohladka.
Pečená vepřová plec na rozmarýnu se podává nakrájená na plátky se zelím a knedlíkem nebo s čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.