Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Citronová babeta Dezerty
07. 09. 2017 Přečteno: 4924x

Citronová babeta

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 250 g 
  • cukr krystal: 200 g
  • vejce: 3 ks 
  • šťáva ze 2 citronů 
  • kůra z 1 citronu 
  • olej: 100 ml 
  • prášek do pečiva: 1 ks 
  • vanilkový cukr: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

align="justify">Citronová babeta – recept

Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke žloutkům. Přimícháme také olej, šťávu a kůru z citronů. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do těsta, aby byla citronová babeta hezky nadýchaná.

Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 40 minut. Citronová babeta se skvěle hodí ke kávě.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

citronove-testoviny-s-medvedim-cesnekem.jpg Dezerty

Citronové těstoviny s medvědím česnekem

Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny al dente. Citron oloupeme, očistíme a čistou dužinu nadrobno nakrájíme. V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Přidáme kousky citronu, zalejeme vývarem a necháme…

citronovy-sorbet.jpg Dezerty

Citrónový sorbet

Citrony (ideálně v bio kvalitě) důkladně umyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu. Na mírném ohni rozpustíme cukr ve vodě. Vodu odstavíme a přimícháme do ní šťávu a kůru. Směs necháme půl hodiny…

limoncello.jpg Dezerty

Limoncello

Z citronů odkrájíme kůru (pouze žlutou část) a vložíme ji do vyšší nádoby. Zasypeme cukrem, zalijeme alkoholem a vodou, nádobu zakryjeme kouskem alobalu a necháme 14 dní na temném a chladném místě. Jednou…

Tip na recept

Smažený kapr v troubě

Smažený kapr v troubě

Filety z kapra si minimálně jeden den před obalováním osolíme a silně potřeme prolisovaným česnekem. Zbavíme tak kapra typického rybího aroma. Před smažením částečně odstraníme česnekovou vrstvu. Obalíme v…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Hovězí ragú

Hlavní jídla: Hovězí ragú

Hovězí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, mrkev na kolečka, slaninu a celer na malé kostičky, cibuli…

Keftedes

Hlavní jídla: Keftedes

Rohlíky nakrájené nadrobno namočíme do vody na 10 minut a vodu pořádně vymačkáme. Smícháme mleté maso, vejce,…

Boršč

Polévky: Boršč

Hovězí maso vložíme do hrnce a zalijeme 1,8 - 2l vody. Během vaření z vývaru odebereme pěnu, osolíme a vaříme na…

Plněné ravioly

Přílohy: Plněné ravioly

Hrubou mouku prosejeme, přidáme vejce, vlažnou vodu a vymícháme do tuhého těsta. Přikryjeme utěrkou a necháme ½…