Pomazánka z pečeného lilku
Ingredience
- menší lilek: 1 ks
- strouhaný parmezán: 1 PL
- stroužky česneku: 1 ks
- vlašské ořechy: 2 PL
- citronová šťáva: 1 KL
- petrželka: 2 PL
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pomazánka z pečeného lilku - recept
Lilek rozpůlíme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme při teplotě 200 °C asi 30 - 40 minut doměkka. Necháme vychladnout. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Máme-li mladý lilek, můžeme ho rozmačkat i se slupkou.
Na pánvi bez oleje opražíme nadrobno nakrájené oříšky a přidáme je k lilku. Dále přimícháme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou petrželku, citronovou šťávu, parmezán a podle chuti sůl a pepř. Nakonec se pomazánka z pečeného lilku zakápne olivovým olejem a nechá vychladit.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.