Cheesecake z ovesných vloček
Ingredience
- Korpus:
- jemné ovesné vločky: 2 hrnky
- mleté ořechy (mandle, vlašské,...): 60 g
- mléko: 100 ml
- máslo: 30 g
- Krém:
- tvaroh: 750 g
- řecký jogurt: 100 g
- vejce: 3 ks
- med: 2 - 3 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cheesecake z ovesných vloček - recept
Smícháme ovesné vločky, mleté ořechy a rozpuštěné máslo, postupně přidáváme mléko dle potřeby a rukama vypracujeme směs na korpus. Hmotu vtlačíme pomocí skleničky do dortové formy vyložené pečicím papírem a necháme 10 - 15 minut péct na 170 °C.
Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem a zašleháme do něj vejce. Krém nalijeme na upečený korpus a při stejné teplotě pečeme 50 - 60 minut, až je cheesecake mírně dozlatova.
Cheesecake z ovesných vloček můžeme dozdobit ovocem nebo oříšky.
Diskuse k receptu: 2 příspěvky.