Plněná krůtí roláda se špenátem
Ingredience
- krůtí prsa: 400 g
- listový špenát: 150 g
- smetana ke šlehání: 60 ml
- máslo: 1 PL
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř
- tymián
- rozmarýn
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Plněná krůtí roláda se špenátem – recept
Krůtí maso nakrojíme a naklepeme tak, aby nám vznikl tenký plát masa. Osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a necháme chvíli odležet. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme listový špenát, prolisovaný česnek, chvilku společně povaříme a zalijeme smetanou. Lehce osolíme a opepříme, promícháme a necháme vychladnout.
Jakmile špenátová směs vychladne, rozložíme ji na připravená krůtí prsa a maso zabalíme do rolády. Převážeme potravinářskou nití a necháme 5 – 10 minut odpočinout.
Na pánvičce rozpálíme olej a krůtí roládu ze všech stran zprudka opečeme. Poté ji přemístíme do pekáče vymazaného máslem, podlijeme vodou, posypeme tymiánem, navrch dáme tenké plátky másla a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu a půl na 160 °C. Čas je pouze orientační, záleží na velikosti rolády a typu trouby, proto občas maso zkontrolujeme a podléváme výpekem.
Krůtí roláda chutná báječně s vařeným bramborem, s bramborovou kaší, ale i s rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.