Krůtí medailonky v těstíčku
Ingredience
- krůtí medailonky: 400 g
- vejce: 1 ks
- světlé pivo: 100 ml
- plnotučná hořčice: 1 KL
- hladká mouka dle potřeby
- sůl
- pepř
- olej na smažení
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krůtí medailonky v těstíčku - recept
Omyté a osušené krůtí medailonky lekce naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme pivo, vejce, hořčici, špetku soli a pepře. Po lžících metličkou vmícháváme hladkou mouku, až vznikne řídké a hladké těstíčko. Necháme ho asi 10 minut odpočinout a opět promícháme.
Maso obalíme nejdříve v hladké mouce, poté v těstíčku a ihned vložíme do rozehřátého oleje. Krůtí medailonky v těstíčku smažíme z obou stran dozlatova, odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk a podáváme s lehkým zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.