Chorvatské fritule
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 500 g polohrubé mouky
- 1 kostka droždí
- 1 vejce
- 1 jablko
- 1 brambor
- skořice
- špetka soli
- ořechy
- hnědý rum
- vlažná voda
- olej
- moučkový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chorvatské fritule – recept
Jablko a bramboru uvaříme v troše vody do měkka a rozmačkáme je na těsto. Přidáme vajíčko, mouku, cukr, skořici, droždí, špetku soli, hnědý rum a vodu. Vypracujeme těsto o hustotě asi jako těsto na lívance. Po vykynutí vmícháme do těsta rozsekané ořechy. Pomocí lžičky a ruky tvoříme malé kuličky, které smažíme na rozpáleném oleji. Po usmažení přebytečný olej usušíme na ubrousku a na talíři posypeme bohatě moučkovým cukrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.