![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Jarní kopřivová polévka](/img/clanky/c7cb7f354ae0b412cc8f07a92941af3b/jarni-koprivova-polevka.jpg)
Jarní kopřivová polévka
Ingredience
- mladé kopřivy: 100 g
- šalotky: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- zeleninový vývar: 600 ml
- smetana ke šlehání: 80 ml
- žloutky: 1 ks
- křepelčí vajíčka: 2 ks
- olej: 1 KL
- máslo: 1 KL
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- špetka muškátového oříšku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jarní kopřivová polévka - recept
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, kopřivy překrájíme na menší kousky nebo na nudličky, křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo (vložíme do studené vody, přivedeme k varu, vaříme 2 minuty a ochladíme studenou vodou).
V hrnci na oleji necháme rozpustit máslo a zpěnit na něm cibuli. Přidáme česnek, po 1 minutě kopřivy a zalijeme horkým vývarem. Ochutíme solí, pepřem a kmínem a vaříme při nízké teplotě 5 minut. Žloutek rozšleháme ve smetaně, nalijeme do jarní kopřivové polévky a povaříme asi 3 minuty.
Jarní kopřivová polévka se nakonec dochutí muškátovým oříškem a podává s rozkrojeným křepelčím vajíčkem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.