Jarní kopřivová polévka
Ingredience
- mladé kopřivy: 100 g
- šalotky: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- zeleninový vývar: 600 ml
- smetana ke šlehání: 80 ml
- žloutky: 1 ks
- křepelčí vajíčka: 2 ks
- olej: 1 KL
- máslo: 1 KL
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- špetka muškátového oříšku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jarní kopřivová polévka - recept
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, kopřivy překrájíme na menší kousky nebo na nudličky, křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo (vložíme do studené vody, přivedeme k varu, vaříme 2 minuty a ochladíme studenou vodou).
V hrnci na oleji necháme rozpustit máslo a zpěnit na něm cibuli. Přidáme česnek, po 1 minutě kopřivy a zalijeme horkým vývarem. Ochutíme solí, pepřem a kmínem a vaříme při nízké teplotě 5 minut. Žloutek rozšleháme ve smetaně, nalijeme do jarní kopřivové polévky a povaříme asi 3 minuty.
Jarní kopřivová polévka se nakonec dochutí muškátovým oříškem a podává s rozkrojeným křepelčím vajíčkem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.