Lehký perníkový dort s čokoládovým krémem
Ingredience
- Na korpus:
- měkký tvaroh: 250 g
- vejce: 3 ks
- hladká mouka: 100 g
- med: 50 g
- olej: 20 g
- prášek do perníku: 1 ks
- Na čokoládový krém:
- smetana ke šlehání: 200 g
- hořká čokoláda: 150 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lehký perníkový dort s čokoládovým krémem - recept
Vejce s tvarohem rozmícháme v míse. Postupně zapracováváme další ingredience a vždy důkladně promícháme. Menší dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalejeme do ní těsto na korpus. Pečeme na 170 °C asi 20 minut. Těsto hlídáme a kontrolujeme špejlí.
Mezitím si připravíme krém. Čokoládu rozpustíme a necháme zchládnout. Smetanu vyšleháme, zapracujeme čokoládu a promícháme. Vychladlý korpus rozřežeme a vrstvíme čokoládovým krémem.
Lehký perníkový dort s čokoládovým krémem můžeme ozdobit oblíbenými ořechy.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.