Domácí těstoviny
Ingredience
- semolinová mouka: 100 g
- vejce: 1 ks
- voda
- strojek na těstoviny
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí těstoviny – recept
Mouku si nasypeme na pomoučenou pracovní plochu, uvnitř uděláme důlek. Do něj vyklepneme vejce. Vidličkou začneme spojovat těsto. Až máme vejce s moukou spojené přidáme trochu vody (asi 2 lžíce) a uhněteme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme aslepoň 30 minut odpočívat.
Připravíme strojek na těstoviny. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na čtvrtiny. Vezmeme kousek těsta, rukou vypracujeme placku, posypeme semolinovou moukou a projedeme strojkem na nejnižší číslo (0 nebo 1). Zvedneme o jeden stupeň číslo na strojku a těsto opět projedeme. Stejným způsobem pokračujeme až do požadované tloušťky těsta (nejvíce bývá 9). Na špagety by mělo být těsto hodně tenké, pokud děláme tagliatele stačí tloušťka 6.
Z tenkého plátu těsta nyní tvoříme libovolné těstoviny. Buď za použití nádsavců na strojku nebo ručně. Na závěr domácí těstoviny zasypeme moukou a necháme oschnout. Vaříme v osolené vodě asi 3 minutu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.