Hovězí na houbách
Ingredience
- hovězí maso: 400 g
- červená cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- sádlo: 1 PL
- sušené houby - hrst: 1 ks
- ocet balsamico: 1 PL
- bobkový list: 2 ks
- čerstvý tymián - snítka: 1 ks
- sůl
- pepř
- petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí na houbách - recept
V hrnci rozpálíme sádlo a z obou stran opečeme naprudko plátky masa. Maso odložíme do tepla a na stejnou pánev přidáme cibuli a osmažíme dotmava. Ochutíme rozdrceným česnekem, bobkovým listem, tymiánem a necháme prohřát. Přidáme maso, houby, balsamico, sůl a pepř. Takto připravené maso zalejeme horkým vývarem nebo vodou a přikryté dusíme na mírné teplotě 2 - 3 hodiny. Nakonec vybereme bobkové listy, zredukujeme omáčku a dosolíme a dopepříme podle chuti. Posypeme čerstvou petrželkou.
Hovězí na houbách se většinou podává s rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.