Plněný lilek
Ingredience
- lilek: 1 ks
- mleté hovězí maso: 200 g
- sýr gouda: 150 g
- cibule: 1 ks
- vejce: 2 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- olivový olej
- majoránka
- muškátový oříšek
- sůl
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Plněný lilek – recept
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme. Vmícháme vejce, po sražení vajíček necháme vychladnout. Lilek rozpůlíme podélně a vydlabeme tak, aby zbyla stěna asi 0,5 cm silná. Nasekaný vydlabaný lilek přidáme k vajíčkům, přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř, muškátový oříšek a polovinu nastrouhaného sýru. Naplněný lilek pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 25 minut, posypeme zbytkem sýru a pečeme dalších 15 minut dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.