Krůtí maso na houbách
Ingredience
- krůti prsa nebo medailonky: 300 g
- čerstvé houby: 200 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- uzená slanina: 50 g
- sádlo: 1 KL
- hladká mouka
- sladká paprika
- drcený kmín
- majoránka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krůtí maso na houbách - recept
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, houby na plátky, česnek nadrobno, maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pekáčku na troše sádla necháme slaninu chvíli vyškvařit, přidáme cibuli, kterou orestujeme do tmavší barvy. Dále přidáme maso, které necháme z obou stran zprudka orestovat. Přisypeme houby, česnek, společně orestujeme, zaprášíme paprikou, kmínem a podlijeme trochou vody.
Přikryté dáme péct do trouby při teplotě 190 °C na asi 45 minut. Občas zkontrolujeme, zda není potřeba přilít vodu. Před koncem pečení přidáme majoránku, podle chuti osolíme a opepříme.
Krůtí maso na houbách podáváme s těstovinami, rýží nebo čerstvým pečivem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.