Cibulové chutney [čatní]
Ingredience
- červená cibule: 500 g
- olivový olej : 1 PL
- třtinový cukr : 100 g
- červený vinný ocet: 60 ml
- ocet balsamico: 2 PL
- červené víno: 100 ml
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibulové chutney – recept
Cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci na rozpáleném oleji cibuli pozvolna osmahneme, přidáme k ní část cukru a společně necháme zkaramelizovat. Poté přidáme zbytek cukru, oba octy, trochu soli, pepře a vše zalijeme červeným vínem. Na mírném ohni vaříme, až se tekutiny odpaří a cibulové chutney získá konzistenci marmelády.
Cibulové chutney ještě horké plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a necháme zatáhnout. Sklenice s chutney uchováváme ve tmě a chladnu, po otevření skleničky v lednici. Chutney podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, ale chutná skvěle i k sýrům nebo do sendvičů.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.