Červená čočka jako příloha
Ingredience
- červená čočka: 200 g
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- loupaná rajčata: 2 ks
- bobkový list: 2 ks
- kari: 1 KL
- citronová šťáva: 1 KL
- petrželová nať
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Červená čočka jako příloha - recept
Cibulku si nakrájíme najemno a necháme ji na másle zpěnit dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a petržel a zhruba pět minut restujeme. Potom přidáme červenou čočku, loupaná rajčata a přidáme zhruba stejné množství vody. Přidáme bobkové listy, sůl, pepř a necháme povařit asi 15 minut, dokud červená čočka nezměkne a nevyvaří se tekutina. Poté přidáme kari koření, citronovou šťávu, posypeme zelenou petrželkou a podáváme. Červená čočka je výborná k rybám nebo světlému masu. Červená čočka jako příloha je rychlá, zdravá a jednoduchá na přípravu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.