Kapr v rosolu
Ingredience
- kapr bez kostí: 500 g
- plátky želatiny: 4 ks
- voda: 360 ml
- ocet: 25 ml
- mrkev: 1 ks
- celer: 0.25 ks
- petržel: 0.5 ks
- nové koření
- bobkový list
- sůl
- celý pepř
- petrželka
- bílek: 1
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kapr v rosolu – recept
V hrnci dáme vařit vodu, přidáme nakrájenou petržel, mrkev, ocet, celer, koření a necháme 20 minut vařit. Přidáme kapra a vaříme 10 minut. Uvařeného kapra a zeleninu vytáhneme, do vroucího vývaru vlijeme za stálého míchání rozšlehaný bílek, který necháme ve vývaru srazit. Poté vývar přecedíme, zeleninu a kapra nakrájíme. Želatinu namočíme na 5 minut do vody, vymačkáme a dáme rozpustit do vývaru. Vývar nesmí být studený, ani vařící. Optimální je telota 40 °C. Do formiček dáme kousky kapra, zeleniny a petrželku, zalijeme zbylým vývarem a necháme vychladnout.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.