Domácí pizza
Ingredience
- hladká mouka: 250 g
- čerstvé droždí: 21 g
- olivový olej: 1 PL
- malé vejce: 1 ks
- cukr: 1 KL
- sůl: 1 KL
- vlažná voda: 125 ml
- pasírovaná rajčata: 2 PL
- slanina
- černé olivy
- žampiony
- mozzarella na pizzu (kostka)
- červená cibule
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí pizza - recept
Na těsto:
Do vlažné vody nadrobíme čerstvé droždí a asi půl lžičky cukru. Promícháme a necháme zhruba 10 minut odležet. Poté přidáme hladkou mouku, vejce, sůl a olivový olej. Ručně nebo v kuchyňském robotu vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu kynout.
Mezitím si připravíme suroviny na pizzu. Pasírovaná rajčata ochutíme solí a pepřem, případně můžeme podle chuti přidat i prolisovaný česnek. Cibuli, slaninu, mozzarellu a žampiony nakrájíme na tenkré plátky. Olivy nakrájíme na kolečka. Suroviny můžeme podle chuti libovolně měnit.
Vykynuté těsto položíme na plochu vysypanou moukou a rozválíme na co nejtenčí plát, který přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Poté pracujeme velmi rychle. Pizzu potřeme pasírovanými rajčaty a ozdobíme připravenými surovinami. Vložíme do trouby rozehřáté na 250 °C a pečeme zhruba 10 - 20 minut ve spodní části trouby. Pizzu sledujeme, aby se nespálila.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.