Fazolová polévka z konzervy
Ingredience
- bílé fazole z konzervy: 300 g
- krájená loupaná rajčata: 200 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- zeleninový vývar: 500 ml
- stonek řapíkatého celeru: 1 ks
- olivový olej
- petrželová nať
- ocet
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Fazolová polévka z konzervy - recept
Cibuli nakrájíme nadrobno, stonek řapíkatého celeru očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a celer restujeme asi 10 minut na olivovém oleji. Poté přilejeme rajčata a zeleninový vývar. Polévku 5 minut povaříme. Přidáme nasekaný česnek a bílé fazole z konzervy, které předtím slijeme a propláchneme. Vaříme dalších 5 minut. Na závěr fazolovou polévku dochutíme solí a pepřem, případně dle chuti kapkou octa.
Fazolovou polévku z konzervy podáváme s nasekanou petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.