Žloutkový krém na dort
Ingredience
- žloutky: 6 ks
- máslo: 250 g
- mléko: 300 ml
- moučkový cukr: 180 g
- vanilkový cukr: 1 PL
- hladká mouka: 6 PL
- rum
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Žloutkový krém na dort - recept
Polovinu mléka a všechen cukr pozvolna přivedeme k varu. Druhou polovinu mléka smícháme se žloutky a moukou a metličkou důkladně rozmícháme. Tuto směs přilijeme k oslazenému mléku a pozvolna necháme provařit za stálého míchání metličkou do zhoustnutí. Změklé máslo vyšleháme a postupně do něj zašleháme žloutkovou hmotu. Nakonec můžeme přidat trochu rumu podle chuti.
Žloutkový krém na dort je univerzální i pro řezy, a to jak na promazání korpusu, tak i na povrch dezertů.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.