Lehký mrkvový dort
Ingredience
- Na malou formu:
- mrkev: 200 g
- jablko: 100 g
- vejce: 2 ks
- protein: 20 g (lze vynechat a nahradit moukou)
- špaldová mouka: 100 g
- rostlinný olej: 1 PL
- vlašské ořechy: 30 g
- bílý jogurt: 100 g
- prášek do pečiva: 2 KL
- med: 20 g
- mletý zázvor
- perníkové koření
- skořice
- Na krém:
- měkký tvaroh: 250 g
- proteinový vanilkový pudink: 1 ks
- mléko: 300 ml
- vanilkový cukr
- třtinový cukr: 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lehký mrkvový dort - recept
Mrkev a jablko očistíme a najemno nastrouháme. Smícháme s vejci, olejem, bílým jogurtem, medem a promícháme. Mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva a mletými vlašskými ořechy. Postupně zapracováváme do těsta všechny zbylé ingredience. Nakonec podle chuti dochutíme perníkovým kořením, mletým zázvorem a skořicí. Řídké těsto nalejeme do vymazané formy na dort. Pečeme na 180 °C asi 40 - 50 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout. Mezitím si podle návodu uvaříme vanilkový proteinový pudink. Necháme pudink zchládnout a vyšleháme ho s tvarohem a vanilkovým cukrem. Pokud se nám krém zdá být málo sladký, můžeme přidat cukr nebo sladidlo dle vlastního výběru.
Mrkový korpus rozkrojíme a naplníme asi třetinou krému. Zbylým krémem dort ozdobíme. Můžeme přidat i vlašské ořechy.
Lehký mrkvový dort necháme ideálně přes noc uležet v lednici.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.