Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Lehký mrkvový dort Dezerty
31. 03. 2020 Přečteno: 6724x

Lehký mrkvový dort

Ingredience
- +
  • Na malou formu:
  • mrkev: 200 g
  • jablko: 100 g
  • vejce: 2 ks
  • protein: 20 g (lze vynechat a nahradit moukou)
  • špaldová mouka: 100 g
  • rostlinný olej: 1 PL
  • vlašské ořechy: 30 g 
  • bílý jogurt: 100 g
  • prášek do pečiva: 2 KL
  • med: 20 g
  • mletý zázvor
  • perníkové koření
  • skořice
  • Na krém:
  • měkký tvaroh: 250 g
  • proteinový vanilkový pudink: 1 ks
  • mléko: 300 ml
  • vanilkový cukr
  • třtinový cukr: 2 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Lehký mrkvový dort - recept

Mrkev a jablko očistíme a najemno nastrouháme. Smícháme s vejci, olejem, bílým jogurtem, medem a promícháme. Mouku prosejeme, smícháme s práškem do pečiva a mletými vlašskými ořechy. Postupně zapracováváme do těsta všechny zbylé ingredience. Nakonec podle chuti dochutíme perníkovým kořením, mletým zázvorem a skořicí. Řídké těsto nalejeme do vymazané formy na dort. Pečeme na 180 °C asi 40 - 50 minut

Upečený korpus necháme vychladnout. Mezitím si podle návodu uvaříme vanilkový proteinový pudink. Necháme pudink zchládnout a vyšleháme ho s tvarohem a vanilkovým cukrem. Pokud se nám krém zdá být málo sladký, můžeme přidat cukr nebo sladidlo dle vlastního výběru.

Mrkový korpus rozkrojíme a naplníme asi třetinou krému. Zbylým krémem dort ozdobíme. Můžeme přidat i vlašské ořechy.

Lehký mrkvový dort necháme ideálně přes noc uležet v lednici. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 11 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

mini-pavlova.jpg Dezerty

Mini Pavlova

Z bílků ušleháme tvrdý sníh a poté postupně zašleháváme cukr a nakonec škrob. Směsí naplníme cukrářský sáček a na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme kolečka. Korpusy vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C a…

tvarohovy-krem-do-dortu.jpg Dezerty

Tvarohový krém do dortu

Máslo nastouháme, aby bylo rychleji měkké, a asi po 10 minutách ho vyšleháme s oběma cukry do pěny. Množství cukru přizpůsobíme svojí chuti. Za stálého šlehání pomalu přilijeme kondenzované mléko a koňak.…

zloutkovy-krem-na-dort.jpg Dezerty

Žloutkový krém na dort

Polovinu mléka a všechen cukr pozvolna přivedeme k varu. Druhou polovinu mléka smícháme se žloutky a moukou a metličkou důkladně rozmícháme. Tuto směs přilijeme k oslazenému mléku a pozvolna necháme provařit…

jednoduchy-maslovy-krem-s-pudinkem.jpg Dezerty

Jednoduchý máslový krém s pudinkem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě. Ve třetině mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr, zbytek mléka přivedeme k varu. Mléko odstavíme z tepla, zamícháme do něj rozpuštěný pudink, vrátíme na sporák a…

medovnik.jpg Dezerty

Medovník

Mouku smícháme s jedlou sodou a prosejeme přes sítko. Všechny ostatní ingredience smícháme a metličkou vyšleháme nad párou asi 5 minut. Smícháme s moukou a necháme přikryté utěrkou 10 minut odpočinout. Těsto…

Tip na recept

Domácí meduňkový sirup

Domácí meduňkový sirup

Lístky meduňky otrháme a necháme 48 hodin louhovat ve vychladlé převařené vodě. Přes plátýnko přecedíme do hrnce, přidáme cukr a oloupané a pokrájené citrony. Přivedeme k varu a 2 - 3 minuty povaříme.…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Polévka z lišek

Polévky: Polévka z lišek

Ve středním hrnci nejprve orestujeme nakrájenou anglickou slaninu. Poté k ní přidáme pokrájené jarní cibulky spolu…

Langoše

Hlavní jídla: Langoše

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, s cukrem. Kvásek necháme asi 5 minut odstát v teple. Do mouky přidáme sůl a…

Žampionová krémová polévka

Polévky: Žampionová krémová polévka

Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny nebo širší plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory na kostičky,…

Srbské rizoto

Hlavní jídla: Srbské rizoto

Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, papriku zbavenou semínek, cibuli a petrželku nadrobno. V pánvi rozpálíme…