![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Profiterol](/img/clanky/0deb72cf803bf5567524d6bfab9b90d1/fotolia_80694268_xs.jpg)
Profiterol
Ingredience
- 125 g hladké mouky
- 250 ml vody
- 3 vejce
- 60 g másla
- špetka soli
- Náplň:
- 1 vanilkový pudink
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový lusk
- 1 - 2 lžíce másla
- cukr moučka
- Čokoládová poleva:
- 1 čokoláda na vaření
- 1 - 2 lžíce másla
- na zředění mléko
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Profiterol – recept
Odpalované těsto připravíme tak, že vodu s máslem zahřejeme v hrnci. Když začne voda vřít, přidáme prosátou mouku se špetkou soli. Mícháme po dobu, než se začne těsto odlepovat od stěn hrnce. Stáhneme z tepla a dáme do misky. V další misce rozšleháme 3 vajíčka, která pomalu zapracujeme do těsta, které poté naplníme do cukrářského zdobítka.
Plech vyložíme pečícím papírem a na něj tvoříme kolečka. V předehřáté troubě pečeme na 220 °C 20 minut, poté teplotu snížíme a necháme dojít v troubě s pootevřenými dvířky a pomalu vychladnout.
Připravíme si krémovou náplň: 2/3 mléka dáme vařit, zbytek mléka smícháme s vanilkovým pudinkem a vlijeme do vařícího mléka. Trochu osladíme, přidáme máslo a na závěr semínka vanilky. Mícháme, až krém zhoustne a necháme vychladnout. Upečený základ po vychladnutí rozkrojíme napříč, spodní část naplníme vychladlým krémem a spojíme zpátky.
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, přidáme máslo a případně trochu mléka na zředění. Profiteroly poté polijeme čokoládou a podáváme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.