Karbanátky z červené řepy
Ingredience
- červená řepa: 250 g
- jemné ovesné vločky: 3 PL
- šalotka: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- sezamové semínko: 1 PL
- petrželka: 1 PL
- olivový olej
- majoránka: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Karbanátky z červené řepy - recept
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme. Abychom se vyvarovali červených rukou, použijeme při práci s řepou igelitové rukavice. Řepu osolíme, promícháme a necháme v cedníku vykapat šťávu, kterou řepa pustí. Následně ji ještě vymačkáme rukama. Šalotku a petrželku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a vše včetně ovesných vloček a sezamového semínka smícháme s řepou. Podle chuti přidáme sůl, pepř a majoránku. Hmotu necháme asi 30 minut v lednici, aby se zbylá šťáva z řepy vsákla do ovesných vloček.
Z hmoty tvoříme karbanátky, které potřeme olejem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem na 180 °C asi 30 minut. V polovině karbanátky z červené řepy otočíme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.