Pošírovaný losos
Ingredience
- filety z lososa: 2 ks
- bílé víno: 300 ml
- snítka tymiánu
- snítka rozmarýnu
- bobkový list: 2 ks
- nové koření: 2 ks
- sůl
- pepř
- citron
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pošírovaný losos – recept
Filety stáhneme z kůže. Kůži nevyhazujeme. Lososa nasolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Do pánve s pokličkou nalejeme víno, přidáme bylinky, kůži z lososa, nové koření a bokový list. Ohřejeme na 90 - 95 °C (vývar nesmí vřít). Vložíme do pánve lososové filety, které pošírujeme asi 10 minut dorůžova.
Pošírovaný losos je výborný podávaný s chřestem, holandskou omáčkou a bramborovým pyré.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.