Indické butter chicken
Ingredience
- kuřecí prsa : 250 g
- loupaný a jemně strouhaný zázvor půlka lžíce
- česnekový stroužek : 1 ks
- malá bílá cibule: 1 ks
- mletá kurkuma : 1 KL
- mletý kardamom půlka lžičky
- mletý římský kmín půlka lžičky
- garam masala půlka lžičky
- mletá skořice menší špetka
- mletý kajenský pepř dle chuti
- máslo vrchovatější: 3 PL
- krájená rajčata v konzervě : 200 g
- čerstvý a sekaný koriandr dle chuti
- smetana ke šlehání : 75 ml
- sůl dle chuti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Indické butter chicken – recept
Začnete tím, že si nakrájíte kuřecí prsa na středně velké kostky a poté je dle chuti okořeníte v misce mletým kajenským pepřem, solí a také mletou kurkumou (pro dvě porce použijte půl lžičky). Vše promíchejte a maso nechte marinovat čtvrt hodiny v koření. Dále si rozpalte ve vyšší pánvi kousek másla a na něm opékejte marinované kuřecí ze všech stran. Až bude opečené, vyjměte jej. Pokračujte tak, že do pánve, v které jste restovali maso, vložte opět kus másla a přidejte k němu sekaný česnekový stroužek, jemně nakrájenou cibuli a také strouhaný zázvor. Po pár minutách vsypte i veškeré koření, tj. kurkumu, pepř, skořici, kardamom, římský kmín, garam masalu. Až koření provoní ostatní suroviny, vlijte do pánve konzervovaná rajčata, promíchejte a několik minut vařte. Nakonec vlijte smetanu, vraťte zpět pečené kuřecí maso a dokončete pokrm vařením po dobu čtvrt hodiny. Hotové jídlo zjemněte ještě kouskem másla a vaše butter chicken je hotové! Podávejte jej s nasekaným koriandrem a ideálně s rýží.
(pozn. pokud budete vařit pro 4 osoby, použijte 1 lžíci zázvoru a po celé lžičce kardamomu, římského kmínu a garam masaly)
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.