![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Těstoviny se špenátem a ricottou](/img/clanky/d74bb68eb0e065f8c505bd080f724a0d/testoviny-se-spenatem-a-ricottou.jpg)
Těstoviny se špenátem a ricottou
Ingredience
- těstoviny: 200 g
- ricotta: 120 g
- smetana: 50 ml
- čerstvý špenát: 200 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- gouda: 100 g
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Těstoviny se špenátem a ricottou – recept
Těstoviny uvaříme podle návodu. Listy čerstvého špenátu omyjeme a v malém množství mírně osolené vody je krátce spaříme. Po chvíli je vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce podusíme s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Přidáme ricottu, zředíme smetanou, dochutíme muškátovým oříškem. Uvařené těstoviny smícháme se špenátem a nastrouhaným sýrem.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.