Těstoviny se špenátem a ricottou
Ingredience
- těstoviny: 200 g
- ricotta: 120 g
- smetana: 50 ml
- čerstvý špenát: 200 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- gouda: 100 g
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Těstoviny se špenátem a ricottou – recept
Těstoviny uvaříme podle návodu. Listy čerstvého špenátu omyjeme a v malém množství mírně osolené vody je krátce spaříme. Po chvíli je vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce podusíme s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Přidáme ricottu, zředíme smetanou, dochutíme muškátovým oříškem. Uvařené těstoviny smícháme se špenátem a nastrouhaným sýrem.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.