Kuře na paprice se smetanou
Ingredience
- kuřecí maso: 500 g
- cibule: 1 ks
- smetana ke šlehání: 150 ml
- kuřecí vývar: 100 ml
- olej: 1 PL
- máslo: 1 PL
- sladká paprika: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuře na paprice se smetanou - recept
V hrnci na troše oleje necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm ze všech stran kuřecí maso dozlatova. Maso dáme stranou na teplé místo a ve výpeku necháme orestovat nadrobno nakrájenou cibuli také dozlatova. Zaprášíme paprikou, kterou krátce promícháme a zalijeme horkým vývarem. Vrátíme kuřecí maso, osolíme a opepříme podle chuti a pod pokličkou necháme dusit asi 1 hodinu. Maso opět odložíme na teplé místo, omáčku rozmixujeme dohladka, za stálého míchání přilijeme smetanu, vrátíme maso, omáčku necháme mírně zredukovat a zároveň zhoustnout.
Kuře na paprice se smetanou podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo špeclemi, ale můžeme vyzkoušet i variantu s rýží a zeleninou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.