Rib eye steak
Ingredience
- vyzrálý hovězí vysoký roštěnec: 400 g
- olivový olej
- hrubozrnná sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rib eye steak - recept
Aby se rib eye steak udělal tak, jak má, musí mít maso pokojovou teplotu a tloušťku asi 3 - 4 cm. Do masa jemně vmasírujeme pár kapek olivového oleje a necháme chvíli odpočinout. Na přípravu vysokého roštěnce je dobré použít pánev s tlustým dnem, která lépe drží teplotu. Použít můžeme i gril nebo grilovací pánev.
Pánev rozpálíme na nejvyšší teplotu, položíme na ni rib eye steaka opečeme z každé strany 4 minuty. Hotové maso necháme na teplém místě odpočinout asi 10 minut, aby se šťáva uvnitř rovnoměrně rozprostřela.
Těsně před servírováním rib eye steak osolíme hrubozrnou solí a opepříme čerstvě mletým pepřem. Jako příloha se hodí rozmarýnové brambory.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.