![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Rib eye steak](/img/clanky/238290fabf901d7fe4a0e3cd8b7e7c66/rib-eye-steak.jpg)
Rib eye steak
Ingredience
- vyzrálý hovězí vysoký roštěnec: 400 g
- olivový olej
- hrubozrnná sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rib eye steak - recept
Aby se rib eye steak udělal tak, jak má, musí mít maso pokojovou teplotu a tloušťku asi 3 - 4 cm. Do masa jemně vmasírujeme pár kapek olivového oleje a necháme chvíli odpočinout. Na přípravu vysokého roštěnce je dobré použít pánev s tlustým dnem, která lépe drží teplotu. Použít můžeme i gril nebo grilovací pánev.
Pánev rozpálíme na nejvyšší teplotu, položíme na ni rib eye steaka opečeme z každé strany 4 minuty. Hotové maso necháme na teplém místě odpočinout asi 10 minut, aby se šťáva uvnitř rovnoměrně rozprostřela.
Těsně před servírováním rib eye steak osolíme hrubozrnou solí a opepříme čerstvě mletým pepřem. Jako příloha se hodí rozmarýnové brambory.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.