Ossobuco
Ingredience
- telecí kližka s kostí - porce: 2 ks
- malá cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- bílé víno: 120 ml
- vývar: 150 ml
- máslo: 1 PL
- bobkový list: 1 ks
- citrón: 1 ks
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- petržel
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ossobuco – recept
Ossobuco je speciální telecí maso přeseknuté přes morkovou kost. Vzhledem k přítomnosti morku v kosti je maso po upečení ještě lahodnější.
Maso osolíme a lehce obalíme v mouce. Orestujeme je ze všech stran na rozpáleném másle dozlatova. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme a vše podlijeme vínem. Jakmile se vypaří alkohol, přidáme vývar a bobkový list, pepř a asi 90 minut dusíme při mírné teplotě pod pokličkou.
Nachystáme směs najemno nasekaného česneku, nastrouhané citrónové kůry a petrželky. Tuto směs přidáme k masu a ještě lehce povaříme. Odstraníme bobkové listy a můžeme podávat.
Ossobuco servírujeme ideálně se šafránovým rizotem nebo s bramborovou kaší.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.