Moros y cristianos (rýže s tmavými fazolemi)
Ingredience
- dlouhozrnná rýže - hrnek: {0.75}
- plechovka černých fazolí: 1 ks
- cibule: 1 ks
- plátky anglické slaniny: 2 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- olivový olej: 1 PL
- bobkový list: 1 ks
- červený vinný ocet: 1 KL
- sůl: 1 KL
- špetka pepře
- špetka drceného kmínu
- špetka oregana
- petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Moros y cristianos - recept
Česnek utřeme s polovinou soli, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji necháme slaninu, aby pustila tuk, orestujeme cibuli, přidáme česnek se solí, bobkový list, kmín a oregano. Přisypeme propláchnutou rýži, necháme orestovat a přidáme fazole i s nálevem. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a zalijeme vodou (na 1 díl rýže asi 1,5 - 2 díly vody). Zakryté vaříme tak dlouho, až rýže absorbuje všechnu vodu a je měkká.
Moros y cristianos na talíři posypeme petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.