Polévka ramen z kuřecího masa
Ingredience
- kuřecí prsa: 2 ks
- silný kuřecí vývar: 600 ml
- ramen nudle: 80 h
- hlíva ústřičná: 3 ks
- pórek: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- bambusové výhonky: 3 PL
- jarní cibulka: 1 ks
- miso pasta: 2 PL
- stroužky česneku: 1 ks
- zázvor: 1 cm
- sójová omáčka: 2 PL
- vejce: 2 ks
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka ramen z kuřecího masa
Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev na tenké nudličky, houby na proužky, jarní cibulku nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno a vývar ohřejeme.
V hrnci na oleji orestujeme pórek, přidáme mrkev, zázvor, česnek a společně orestujeme asi 1 minutu, až se česnek a zázvor rozvoní. Zalijeme ohřátým vývarem, přidáme podle chuti sůl, pepř, miso pastu a sójovou omáčku. Povaříme asi 10 minut, přidáme houby a celá kuřecí prsa. Vaříme 5 - 7 minut podle velikosti masa. Ke konci přidáme asi na 1 minutu bambusové výhonky.
Zatímco se polévka ramen vaří, připravíme si nudle podle návodu. Máme-li k dispozici speciální ramen nudle, můžeme je přidat přímo do horké polévky na 2 - 3 minuty. Také si uvaříme vejce naměkko. Vejce vložíme do vroucí vody a povaříme 5 minut.
Hotová kuřecí prsa vyjmeme a natrháme na menší kousky, které rozdělíme do misek. Dále do misek přemístíme nudle a další ingredience včetně překrojeného vejce, přelijeme vývarem a nakonec posypeme polévku ramen jarní cibulkou.
Japonská polévka ramen je díky množství ingrediencí tak vydatná, že ji můžeme podávat jako plnohodnotné hlavní jídlo.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.