![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Hrachová polévka](/img/clanky/82dcce317fa7ae094d9242965c324ff4/fotolia_94108133_xs.jpg)
Hrachová polévka
Ingredience
- sušený hrách: 150 g
- zeleninový vývar: 700 ml
- mrkev: 1 ks
- celer
- česnek - stroužky: 2 ks
- klobása nebo párek: 1 ks
- bobkový list: 1 ks
- majoránka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hrachová polévka – recept
Hrách propláchneme pod tekoucí vodou, pak jej namočíme do vody a necháme bobtnat, nejlépe přes noc. Díky tomu zkrátí doba vaření a zlepší se stravitelnost polévky. Druhý den pak hrách vaříme ve vyměněné vodě téměř doměkka a slijeme.
K hrachu přidáme vývar, zeleninu nakrájenou na kostičky a koření. Vaříme, dokud není vše měkké. Asi čtvrtinu polévky ponorným mixerem rozmixujeme a smícháme se zbylým hrachem a zeleninou. polévka se nám tak sama zahustí bez použití jíšky. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Můžeme přidat kostičky opečené klobásy nebo párku.
Hrachová polévka se podává s krutony.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.