Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Croquembouche Dezerty
23. 08. 2017 Přečteno: 1745x

Croquembouche

Ingredience
- +
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • 250 ml vody
  • špetka soli
  • tuk na vymazání plechu
  • Krém:
  • 500 g vanilkového pudinku
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • vaječný likér dle chuti
  • cukr dle chuti
  • Karamel:
  • 500 g cukru krupice
  • 100 ml vody

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Crouquembouche – recept

Vodu dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo a přivedeme k varu. Když začne voda vřít, přidáváme hladkou mouku za stálého míchání, aby se nám netvořily hrudky. Na mírném ohni těsto za stálého míchání spaříme, až se začne oddělovat od stěn hrnce. Spařené těsto přesuneme do mísy a pořádně propracujeme. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na tukem vymazaný plech děláme kuličky. Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 5 minut, než se těsto nafoukne. Teplotu snížíme na 160 °C a dopečeme dozlatova. Necháme vychladnout.

Ušleháme šlehačku, kterou vmícháme do hotového vanilkového pudinku a dochutíme likérem. Připravený krém naplníme do cukrářského sáčku s úzkou trubičkou. Zapichujeme do vychladlých kuliček, vstříkneme trochu krému a necháme ztuhnout.

Připravíme si karamel. Nasypeme cukr do zahřátého hrnce a za stálého míchání čekáme, až se cukr rozpustí a zezlátne. Pomalu vmícháme vodu a necháme karamel provařit. Naplněné kuličky namáčíme v karamelu a na talíři slepujeme do tvaru pyramidy. Hrnec s karamelem postavíme k pyramidě a vidličkou vytahujeme tenké nitky karamelu, kterými pyramidu opředeme do "pavučiny" a necháme pořádně vychladnout.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Játrová omáčka

Játrová omáčka

Játra očistíme, mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli necháme zesklovatět na sádle, přidáme játra a orestujeme je ze všech stran. Přidáme mrkev, česnek, osolíme,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Mangový sorbet

Dezerty: Mangový sorbet

Nejprve si nechte zmrznout v mrazáku kousky dužiny z manga. Nachladit si dejte do lednice i cukrový sirup. Po…

Dolmades

Předkrmy a chuťovky: Dolmades

Začněte tím, že si listy vinné révy spaříte převařenou vodou přes sítko. Pak je nechte zchladnout a okapat od…