Rybí nákyp
Ingredience
- rybí maso (losos, candát, pstruh,...): 300 g
- vejce: 1 ks
- mléko: 3 PL
- hladká mouka: 1 PL
- strouhanka: 2 PL
- máslo: 30 g
- strouhaný sýr: 150 g
- citronová šťáva: 1 PL
- tuk na vymazání
- strouhanka
- sůl
- zelená petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rybí nákyp – recept
Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na masovém strojku. Připravíme světlou jíšku smícháním másla a hladké mouky, nalijeme mléko a uděláme bešamel. Do hotové bešamelové omáčky přimícháme umleté rybí maso, žloutek, strouhanku, najemno nakrájenou petrželku, osolíme a na závěr přimícháme sníh z bílku. Předehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a rozprostřeme rybí směs. Pečeme 30 - 40 minut, cca 15 minut před koncem pečení posypeme sýrem a dopečeme dozlatova. Podáváme s uvařenými bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.