Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rybí nákyp Hlavní jídla
26. 09. 2017 Přečteno: 3469x

Rybí nákyp

Ingredience
- +
  • rybí maso (losos, candát, pstruh,...): 300 g
  • vejce: 1 ks
  • mléko: 3 PL 
  • hladká mouka: 1 PL
  • strouhanka: 2 PL
  • máslo: 30
  • strouhaný sýr: 150 g
  • citronová šťáva: 1 PL
  • tuk na vymazání 
  • strouhanka
  • sůl 
  • zelená petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Rybí nákyp – recept

Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na masovém strojku. Připravíme světlou jíšku smícháním másla a hladké mouky, nalijeme mléko a uděláme bešamel. Do hotové bešamelové omáčky přimícháme umleté rybí maso, žloutek, strouhanku, najemno nakrájenou petrželku, osolíme a na závěr přimícháme sníh z bílku. Předehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a rozprostřeme rybí směs. Pečeme 30 - 40 minut, cca 15 minut před koncem pečení posypeme sýrem a dopečeme dozlatova. Podáváme s uvařenými bramborami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pecena-stika.jpg Hlavní jídla

Pečená štika

Štiku očistíme, rozdělíme na porce, mírně osolíme a opepříme. Dno pekáčku vymažeme máslem a vyskládáme plátky citronu. Na něj položíme štiku a poklademe tenkými plátky másla. Pečená štika se připravuje asi 25…

peceny-pstruh.jpg Hlavní jídla

Pečený pstruh

Pstruhy okmínujeme, osolíme a opepříme. Lehce obalíme v mouce a dáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme na kolečka, část dáme dovnitř ryby a zbytek obložíme okolo. Bylinky dáme dovnitř ryby. Máslo nakrájíme na…

tolstolobik-na-masle.jpg Hlavní jídla

Tolstolobik na másle

Tolstolobika naporcujeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pečeme na rozpáleném másle na pánvi z obou stran. Po dobu pečení průběžně pokapáváme citronovou šťávou a natíráme rozpuštěným máslem, do…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Limetkový koláč

Dezerty: Limetkový koláč

Ze změklého másla a mouky vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme a dáme do kulaté formy.  Smícháme zakysanou…

Domácí vanilková zmrzlina

Dezerty: Domácí vanilková zmrzlina

Vanilkový lusk podélně přepůlíme, špičkou nože seškrábneme semínka a smícháme je se smetanou, vanilkovým luskem a…

Grilovaná vepřová panenka

Hlavní jídla: Grilovaná vepřová panenka

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky asi 1,5 - 2 cm silné, osolíme a opepříme z obou stran. Smícháme olej, sójovou…