![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Rybí nákyp](/img/clanky/c0f7a9c579826c7f5be64bdbffd4de0d/fotolia_59013575_xs.jpg)
Rybí nákyp
Ingredience
- rybí maso (losos, candát, pstruh,...): 300 g
- vejce: 1 ks
- mléko: 3 PL
- hladká mouka: 1 PL
- strouhanka: 2 PL
- máslo: 30 g
- strouhaný sýr: 150 g
- citronová šťáva: 1 PL
- tuk na vymazání
- strouhanka
- sůl
- zelená petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rybí nákyp – recept
Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na masovém strojku. Připravíme světlou jíšku smícháním másla a hladké mouky, nalijeme mléko a uděláme bešamel. Do hotové bešamelové omáčky přimícháme umleté rybí maso, žloutek, strouhanku, najemno nakrájenou petrželku, osolíme a na závěr přimícháme sníh z bílku. Předehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a rozprostřeme rybí směs. Pečeme 30 - 40 minut, cca 15 minut před koncem pečení posypeme sýrem a dopečeme dozlatova. Podáváme s uvařenými bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.