Bún chả - grilovaný vietnamský bůček
Ingredience
- vepřový bůček bez kosti: 300 g
- rýžové nudle Bún: 150 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- rybí omáčka: 2 PL
- třtinový cukr: 3 PL
- sójová omáčka: 1 PL
- citrónová nebo limetková šťáva: 2 PL
- Na zálivku:
- rybí omáčka: 1 PL
- česnek - stroužky: 1 ks
- třtinový cukr: 1 PL
- limetková šťáva: 1 PL
- vlažná voda: 2 PL
- chilli dle chuti
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bún chả - grilovaný vietnamský bůček - recept
Bůček nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm). Smícháme rybí omáčku, třtinový cukr, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Do této marinády naložíme bůček a necháme marinovat do druhého dne. Poté maso ugrilujeme z obou stran dotmava. Smícháme všechny ingredience na zálivku a necháme chvíli odstát.
Nudle Bún připravme podle návodu na obalu a podáváme společně se zálivkou k hotovému masu.
Grilovaný vietnamský bůček Bún chả můžeme připravovat i v troubě na plechu, na který položíme grilovací mřížku, aby mohl odkapávat přebytečný tuk.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.