Vepřové výpečky
Ingredience
- vepřový bok nebo krkovice: 350 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- sladká paprika
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové výpečky - recept
Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nahrubo. V pekáčku smícháme maso, cibuli, česnek, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou a důkladně promícháme. Pekáček přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C na 2,5 hodiny. Odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme dalších asi 40 minut dozlatova. Během pečení vepřové výpečky občas promícháme. Nakonec vypečenou šťávu propasírujeme.
Vepřové výpečky podáváme se zelím a vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.