Bramborové šišky s mákem
Ingredience
- brambory: 400 g
- mletý mák: 80 g
- hrubá krupice: 70 g
- hrubá mouka: 60 g
- škrobová moučka: 25 g
- malé vejce: 1 ks
- vanilkový cukr: 1 ks
- sůl
- cukr moučka
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bramborové šišky – recept
Brambory očistíme, uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme a přidáme škrobovou moučku, mouku a krupici. Vznikne nám hromádka, do středu uděláme rukou důlek a rozklepneme do něj vajíčko. Všechno promícháme a prohněteme v hladké těsto. Nemělo by se skoro vůbec lepit. Těsto na válu rozdělíme na stejné díly a uválíme z nich šišky. Ty vkládáme do vroucí, mírně osolené vodě, vaříme asi 10 minut a necháme okapat.
Bramborové šišky dáme na talíř, můžeme na ně dát i plátek másla, posypeme mákem smíchaným s vanilkovým cukrem a podle chuti můžeme i pocukrovat.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.