Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Empanadas Předkrmy a chuťovky
23. 08. 2017 Přečteno: 3840x

Empanadas

Ingredience
- +
  • 300 g hovězího zadního
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla nakrájeného na kousky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce vody
  • 4 stroužky česneku
  • ½ lžičky kmínu
  • ½ lžičky oregana
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíci nasekané petrželky
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Empanadas – recept

Smícháme mouku, máslo, vajíčko, ocet, vodu a špetku soli, vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny odpočinout do lednice. Maso, cibuli, papriku nakrájíme na malé kostičky, na oleji osmažíme cibuli, přidáme k ní papriku a prolisovaný česnek, nakonec přidáme a orestujeme maso. Přidáme sůl, pepř, kmín, oregano a dusíme dokud maso nezměkne, poté necháme vychladnout.

Vyválíme si těsto, které můžeme tvarovat buď do taštiček nebo můžeme zvolit druhou variantu. Vyválené těsto rozpůlíme na dvě poloviny, jednou polovinou vyložíme dno plechu, na ni dáme masovou směs, kterou přikryjeme druhou polovinou těsta, které pořádně přimáčkneme k okrajům. Na některých místech uděláme díry vidličkou, aby se těsto při pečení nenafouklo a nepotrhalo.

Empanadas pečeme asi na 180 °C přibližně 30 minut.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Pomalu pečený bůček

Pomalu pečený bůček

Bůček koupíme s kůží i kostí. Kůži bůčku očistíme od případných chloupků a opatrně nakrojíme ostrým nožem na větší čtverce, ale jen do tučné části (pozor, aby se nenakrojilo i maso). Sůl a pepř vetřeme ze…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Vafle

Dezerty: Vafle

Máslo rozehřejeme, mouku smícháme s kypřícím práškem. Do misky nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme cukr, vanilkový…

Rychlá česneková polévka

Polévky: Rychlá česneková polévka

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a pořádně propláchneme ve studené vodě. Cibuli nakrájíme nadrobno,…

Cuketa plněná mletým masem

Hlavní jídla: Cuketa plněná mletým masem

Na olivovém oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme mleté maso a necháme zatáhnout.…

Námořnické cupcakes

Dezerty: Námořnické cupcakes

Z potahové hmoty si pomocí ostrého nožíku a vykrajovátek připravíme námořnické ozdoby. Malé dírky vytvoříme…