Empanadas
Ingredience
- 300 g hovězího zadního
- 300 g hladké mouky
- 150 g másla nakrájeného na kousky
- 1 vejce
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce vody
- 4 stroužky česneku
- ½ lžičky kmínu
- ½ lžičky oregana
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule
- 1 červená paprika
- 1 lžíci nasekané petrželky
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Empanadas – recept
Smícháme mouku, máslo, vajíčko, ocet, vodu a špetku soli, vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny odpočinout do lednice. Maso, cibuli, papriku nakrájíme na malé kostičky, na oleji osmažíme cibuli, přidáme k ní papriku a prolisovaný česnek, nakonec přidáme a orestujeme maso. Přidáme sůl, pepř, kmín, oregano a dusíme dokud maso nezměkne, poté necháme vychladnout.
Vyválíme si těsto, které můžeme tvarovat buď do taštiček nebo můžeme zvolit druhou variantu. Vyválené těsto rozpůlíme na dvě poloviny, jednou polovinou vyložíme dno plechu, na ni dáme masovou směs, kterou přikryjeme druhou polovinou těsta, které pořádně přimáčkneme k okrajům. Na některých místech uděláme díry vidličkou, aby se těsto při pečení nenafouklo a nepotrhalo.
Empanadas pečeme asi na 180 °C přibližně 30 minut.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.